Alles een eerste keer

4 september 2019

 • 

3 minuten leestijd

Terug naar overzicht Het moment is er, ik moet mijn eerste stage gaan zoeken. Ik ging rond kijken op verschillende sites van reclamebureaus en mediabedrijven bij mij in de buurt. Ondertussen hoorde ik de naam Mandelo steeds vaker langs komen, Mandelo? Spreek je het ook zo uit? Is het zoals je het schrijft? Ja?! Ow wat apart, dacht ik bij mezelf. Toch maar even op de site en de socials kijken.

Daar zag ik een hele stoere site en socials met veel blauw. Ik dacht is dit ook een stage voor een meisje? Toch maar even navragen, ik hoorde alleen maar goede geruchten over dit bedrijf. Ik ben op stagemarkt gaan kijken of ze wel een stagevacture voor mijn opleiding beschikbaar was. Toen de samenvatting van de stage er ook goed uit zag dacht ik, waarom eigenlijk niet? Ik kan in ieder geval contact opnemen. Zo gezegd, zo gedaan en ik had mijn eerste kennismaking wat allemaal goed ging. Voordat ik het wist was ik aangenomen voor mijn eerste stage bij Mandelo in Putten.

Mijn eerste stagedag, altijd spannend. Wat moet je allemaal gaan doen, is er een leuke sfeer, welke mensen werken hier, ga zo maar door. Nu zit ik hier al een aantal weken en heb ik het erg naar mijn zin. Ik heb veel vrijheid en mag leuke dingen ontwerpen, daarnaast mag ik meedenken in verschillende processen. Zo ben ik gedeeltelijk verantwoordelijk voor de viskraam van Visburgt. Daar mag ik de socials voor ontwerpen en die op de Instagram zetten van Visburgt. De Instagram posts die ik maak hebben vaak te maken met de actualiteit of als er een nieuwe weekactie is. Zoals u hieronder kan zien. Per post kijk ik wat de tekst moet gaan zeggen en probeer dat zo duidelijk mogelijk vorm te geven. Als voorbeeld de Instagram post hieronder heb ik zo vormgegeven omdat het op die dag ballonfiësta was. Ben je nieuwsgierig geworden naar al mijn posts? Bezoek gerust de Instagram van Visburgt!

Nadat ik ze ontworpen heb kijk ik samen met mijn stagebegeleider wat er beter kan en wat al goed is. Het leuke is dat we zo samen iets moois kunnen laten zien en er allemaal tevreden over zijn. Ook krijg ik tussendoor opdrachtjes om bijvoorbeeld kleine dingen te wijzigen op bijvoorbeeld briefpapier van een klant. Samen met een andere stagiaire ben ik nu templates voor verschillende websites aan het vullen. Daar mogen wij ons creatief brein in storten en zelf helemaal vormgeven en dat is erg leuk om te doen. Je begint dan helemaal bij het begin, dus eerst een naam verzinnen, dan een logo ontwerpen ga zo maar door. De onderstaande logo’s zijn voor een kapper (mister) en een bloemist.(flower for you)

In deze paar weken heb ik veel geleerd over vormgeven en dat feedback echt heel erg belangrijk is. Zo, ik heb jullie meegenomen op mijn stage. Om terug te komen op 'of het ook een meisje hier kan stage lopen'. Ja, dat kan zeker het is super gezellig!

Geschreven door

 Anne Greet Kok