Een uniforme uitstraling

22 augustus 2019

 • 

2 minuten leestijd

Terug naar overzicht Je kent het wel, je vraagt die ene collega om nog even snel een poster op te maken. Want ja, dan is het maar gedaan. Maar wat doet het met je uitstraling?

Wat nou als je die vraag niet hoeft te stellen, en je weet dat iedere medewerker de vastgestelde visuele communicatie in acht neemt.

Het design systeem

Alle grote bedrijven werken ermee. IBM, AirBnB, Marvel, Philips en vele anderen. Het design system is dé oplossing voor consistentie. Intern, extern en bij klanten. Het design system werkt verder door dan het bekende huisstijl handboek. Je vindt er vrijwel alle visuele stijlcomponenten terug, ook als kant-en-klare front-endcode en de richtlijnen voor toepassing.

Nu hoor ik je denken, wat heeft dit nu voor zin voor mijn bedrijf? In een wat simpelere vorm heel veel! Een uniforme uitstraling is erg belangrijk, zo blijf je dichtbij de aansluiting met de eerder vastgestelde doelgroep en huisstijl én blijft je bedrijf vooral herkenbaar. Veelal is het vaststellen van de juiste kleurcodes, lettertypes en beeldtaal al voldoende.

Bij Mandelo is het vaststellen van de kleurcodes, typografie (lettertypes) en overige stijlelementen al standaard onderdeel van onze branding service. Consistentie is key. Dus heb je behoefte aan een uniforme uitstraling, een nieuwe uitstraling of heb je een collega die van 'comic sans' houdt? Denk dan eens aan ons ;).

Geschreven door

 Rob Loman