Schaalbare website voor Kreitech

25 oktober 2019

 • 

4 minuten leestijd

Terug naar overzicht Jan Kreiten van Kreitech kwam bij Mandelo met de vraag om twee sites te ontwikkelen voor zijn bedrijven Kreitech Ontwerp, advies en begeleiding en Kreitech Vloerverwarming.

Kreitech wilde graag een website voor een tweetal bedrijfsonderdelen. Twee bedrijfsonderdelen die dezelfde uitstraling mochten krijgen maar wel met eigen content. Hierbij is het te omslachtig en te kostbaar om twee custom sites te ontwikkelen. Om deze reden hebben we Kreitech geadviseerd om een schaalbaar thema te ontwikkelen. Uit dit thema hebben we vervolgens de onderliggende website's gegenereerd en deze gevuld met teksten en afbeeldingen over het betreffende bedrijfsonderdeel.

Aanpak

Na de kennismaking zijn we samen met Jan gaan brainstormen over de vorm en inhoud van zijn nieuwe websites. Bij het bespreken van de vorm kijken we goed naar een juiste aansluiting met de doelgroep en het bepalen van een stijl die past bij de identiteit van Kreitech. Bij de inhoud kijken we naar de content die er al is. Foto's van projecten, teksten die al zijn geschreven over diensten en over Kreitech, recensies die zijn achter gelaten etc.

Na deze gegevens verzameld te hebben zijn we gestart met de samenstelling van de ingrediënten voor de website. Deze 'ingrediënten' bestaan uit post-types en inhoud-types. Post-types zijn pagina’s in de website die een overzichtspagina en een detailpagina bevatten. In het geval van Kreitech een pagina of een project. Deze bevatten vaak een overzichtspagina (als je bijv. op de knop ‘projecten’ klikt, zie je alle projecten bij elkaar) en een detailpagina. Inhoud types zijn blokken op de website die je er gemakkelijk op elke plek in kan slepen. Uiteraard zijn deze blokken opgemaakt in de stijl van Kreitech. Zo gebruik je de huisstijl van Kreitech consistent in de website in combinatie met de vrijheid bij het indelen van de content. Inhoudsblokken bij Kreitech zijn bijvoorbeeld: offerteformulier, Maps-kaartje, button, afbeelding, en een blok waarin je diensten beknopt kan beschrijven.

Wanneer al deze informatie duidelijk is brief ik het hele verhaal naar Rob, de vormgever. Nadat de vormgeving is goedgekeurd door Kreitech hebben we de website gebouwd in ons beheersysteem. Nu is de website ook gemakkelijk aan te vullen door Kreitech, uiteraard indien nodig met een kleine training😉.

Livegang

Na alles wat gevuld is gecheckt te hebben is Kreitech live gegaan. Met een tweetal prachtige website's. Check direct het resultaat:

www.kreitech.nl

www.kreitech-vloerverwarming.nl

Als alles live is doen we uiteraard nog even een optimalisatie. Belangrijk om goed gevonden te gaan worden. Daarnaast hebben we er ook voor gezorgd dat Google Analytics gekoppeld word zodat Kreitech kan gaan bijhouden hoeveel zijn nieuwe website bezocht gaat worden.

Recensie

Na livegang volgde nog een leuke recensie😀:

Vanaf het eerste gesprek verliep alles heel soepel en persoonlijk. Het doorspreken van de wensen en de uiteindelijke vertaling naar een mooi ontwerp zijn door Mandelo heel professioneel aangepakt.

Het complexe in ons vraagstuk was dat we eigenlijk 2 volledige sites wilden hebben met een ‘keuzepagina’ ervoor. Dit heeft Mandelo goed opgezet.

Nadat de sites live waren hadden we uiteraard nog wat kleine aanpassingen nodig. Ook die werden in een mum van tijd aangepast en ook weer met de nodige persoonlijke aandacht, zelfs een keer in de avond!

Wij bij Kreitech dik tevreden over het eindresultaat en bevelen de diensten van Mandelo van harte aan! Theo en team bedankt!

Geschreven door

 Theo van de Kamp